Stel vraag in forum      
Index | Forum: () | Index forum | Nieuwe berichten
 

Autisme

Wat is autisme ?
Autisme,in zichzelf gekeerd zijn,is een ernstige handicap. Autistische kinderen en volwassenen hebben problemen op psychisch,sociaal en motorisch gebied. Toch is aan hun uiterlijk meestal niets bijzonders te zien.

Een autistisch kind begrijpt niet veel van de wereld om hem heen. Hij zoekt nauwelijks contact met mensen en dingen in zijn omgeving of doet dat op een vreemde manier. Hij kijkt anderen meestal niet of slechts even aan. Hij praat vaak niet of nauwelijks of begrijpt niet wat anderen tegen hem zeggen. Het ene autistische kind is echter het andere niet. Er zijn ook kinderen die juist erg veel praten, maar het is vaak meer een stortvloed van woorden, dan dat er werkelijk iets gezegd wordt. Het is voor hen echt moeilijk om echt met een ander te communiceren. Autistische kinderen hebben meestal geen besef wat de ander denkt en bedoelt, van wat er in de ander omgaat.
Bron: Wat is Autisme

N.B. Bovenstaande is een zeer summiere samenvatting van een van de mogelijke varianten van autisme. Voor veel meer inforamtie, zie ook Nederlandse Vereniging voor Autisme

Duidelijke relatie tussen voeding (vooral granen) en autisme
Om te illustreren dat er een sterke relatie is tussen voeding en de geestelijke gesteldheid van de mens, gebruik ik even onderstaand voorbeeld met betrekking tot schizofrenie. Onderstaande gaat ook op voor o.a. depressies, autisme en vele andere ziekten.
Bij de diagnose schizofrenie wordt bij reguliere behandelingen gebruik gemaakt van zware medicatie om de symptomen te onderdrukken. Mensen met schizofrenie moeten hun hele leven lang deze medicatie blijven gebruiken. De bron of oorzaak van de ziekte blijft echter aanwezig en dit is dus geen goede oplossing en het heeft tevens negatieve effecten (bijverschijnselen) op de persoon.

Waar de reguliere geneeskunde helaas aan voorbij gaat is de relatie tussen voeding en verschillende geestesziekten. Deze studie, Is Schizophrenia rare if grain is rare ? toont aan dat samenlevingen waar geen granen gegeten worden, geen of nagenoeg geen gevallen van schizofrenie kennen. Wanneer deze zelfde samenlevingen echter overgaan op het graanrijke westerse dieet, komen er procentueel net zo veel gevallen van schizofrenie voor als in het Westen.

Een citaat:
'Only two overtly insane chronic schizophrenics were found among over 65,000 examined or closely observed adults in remote regions of Papua New Guinea (PNG, 1950-1967) and Malaita , Solomon Islands (1980-1981), and on Yap , Micronesia (1947-1948). In preneuroleptic Europe over 130 would have been expected. When these peoples became partially westernized and consumed wheat, barley beer, and rice, the prevalence reached European levels.''

Een uitgebreid artikel waar dit in toegelicht wordt vind je hier: Schizophrenia doesn't exist in countries were no grains are eaten.

De oplossing: Vermijden van granen en suikers in het dieet
De oplossing zal duidelijk zijn: Vermijd zowel de granen als suikers uit het dieet. Het Specifieke koolhydraten dieet doet dit exact. Bij het SCDiet mag er geen brood, pasta, aardappelen en mais gegeten worden, maar ook geen bietsuiker of rietsuiker. De volledige lijst toegestane en verboden voedingsstoffen vind je in deze lijst.

De oorzaak
De echte oorzaak ligt waarschijnlijk in het feit dat granen en geraffineerde suikers een zeer negatief effect op de darmen hebben. De darmen zijn een zeer belangrijk filter in het lichaam. Ze filteren alle voedingsstoffen, zodat alleen de verteerde delen in het bloed terecht komen. Bij mensen met schizofrenie (maar ook bij autisme en veel andere ziekten), komen er waarschijnlijk te veel onverteerde eiwitten en andere voedingsstoffen in het bloed terecht. Wanneer deze via het bloed de hersenen bereiken, raakt deze ontregeld.

Daarnaast speelt dat granen en suikers goede voeding zijn voor bacterieen, schimmels en gisten in de darmen. Deze produceren gifstoffen die ook door de darmwand opgenomen kunnen worden en zodoende ook de hersenen bereiken.

Een derde aspect is dat het westerse dieet erg weinig gezonde vetten bevat. Onder gezonde vetten versta ik verzadigde vetten zoals boter, kokosvet en dierlijke vetten (dit in volledige tegenspraak met de reguliere geneeskunde/biologie die juist de meervoudig onverzadigde vetten als gezond beschouwen, wat mijns inziens een grove misvatting is).
Het punt is dat de hersenen en het zenuwstelsel veel vetten nodig hebben (ze bestaan zelf grotendeels uit vet) om goed te werken en om gezond te blijven. Zonder deze vetten, kan de werking verstoord worden, met alle gevolgen van dien. Ik raad dus tevens aan veel boter, dierlijke vetten en kokosolie te nuttigen. Plantaardige olieen zoals maisolie, sojaolie dienen vermeden te worden.
Voor meer achtergrondinformatie over vetten en koolhydraten, zie mijn andere site, www.newtreatments.org.

Vitamine C en E zouden mogelijk ook een positieve bijdrage kunnen leveren. Zie Gunstig effect van vitamine C en E bij de behandeling van schizofrenie. Het SCDiet bevat echter al ruim voldoende van beide vitaminen en doordat er minder koolhydraten gegeten worden, daalt de behoefte aan vitamine C gigantisch (glucose in het bloed hindert werking vitamine C).

Waar te beginnen
Lees hier verder: Wat is het Specifieke Koolhydraten Dieet
Voor autisme zijn er een aantal specifieke SCDiet sites. Zie www.pecanbread.com en Elaine's Children.
Voorbeelden van kinderen die hun autisme overwonnen hebben: Allie disclassified from her autism diagnosis by using SCDiet en No More Autism: Healing Inside and Out.
Op de zeer goede site van Nederlandse Vereniging voor Autisme is (was?) ook zeer veel te vinden over de relatie voeding en autisme.
Op de site Recovering from Autism vindt u het verslag van een moeder en haar dochtertje met autisme. Haar dochtertje is inmiddels gezond en haalt goede cijfers op school.Index   Let op: De advertenties hieronder bevatten waarschijnlijk recepten en pillen die niet toegestaan zijn bij het SCDiet:
 
Stel vraag in forum