Stel vraag in forum      
Index | Forum: () | Index forum | Nieuwe berichten
 

Het specifieke Koolhydraten Dieet

Het Specifieke Koolhydraten Dieet heeft als doel het uithongeren van de foute bacterieen in de darmen. Hierdoor kan de vicieuse cirkel doorbroken worden. Na verloop van tijd zijn de enzymen weer volop aanwezig in de darmen en kan voorzichtig begonnen worden met het eten van complexe koolhydraten.
Tot die tijd (dat kan zelfs meer dan een jaar duren) is het noodzakelijk dat er niks, maar dan ook niks gegeten wordt waarvan ook maar een klein deel complexe koolhydraten bevat. Als u denkt zich hier niet aan te kunnen houden, dan is het allemaal verloren tijd en moeite.
Nog even enkele voorbeelden.
Uw dagelijkse boterhammen, aardappelen, rijst, spaghetti of macaroni kunt u niet meer eten.
Op feestjes moet u nee zeggen tegen chips, cola, bier, patat, worstjes, salami, hotdogs, pinda's, cashews.
Tip: Neem zelf wat amandelen of walnoten mee en evt. wat 100% vruchtensappen die toegestaan zijn.
Uw dubbeldrank, wijn, suiker in de thee, melk, rijst, spaghetti zijn ook allemaal verboden.
Eet alleen de voedingswaren die uitsluitend bestaan uit voedsel uit de groene kolom.
Het begin is moeilijk.
Na een tijdje wen je eraan en mis je de slagroom en de koekjes en de patatjes oorlog niet meer.
Je kookkunsten zullen na een paar weken veel beter worden, omdat je verplicht bent wat vaker achter het fornuis te staan.
Nog iets later merk je dat al dat pure eten eigenlijk veel beter smaakt dan al het gerafinneerde voedsel dat u daarvoor at.
Zoals Hippocrates al zei: Let thy food be thy medicine ! (laat uw voedsel uw medicijn zijn)Algemene Richtlijnen de eerste paar dagen/weken:
Na het introductiedieet, kan je voorzichtig het overige SCDieet voedsel introduceren. Voedsel dat vaak problemen geeft als het te snel geintroduceerd wordt, is:

Eerst het introductiedieet

Lees hier wat je de eerste dagen mag eten, tijdens het introductiedieet van het Specifieke Koolhydraten Dieet

Na verloop van tijd

Na verloop van tijd, wanneer u het introductiedieet met succes gevolgd heeft, kunt u dus beginnen met experimenteren met voedsel uit de groene kolom (toegestaan).
Bij twijfel, gebruik je het produkt gewoon niet. Er zijn genoeg alternatieven. Zelfs kleine hoeveelheden zetmeel in een saus of dressing kan het helen vertragen.

Hoe ben ik begonnen:

Brood mag niet ?

Inderdaad, brood gemaakt van granen is streng verboden bij het SCDiet. We zijn allemaal opgevoed met een "gezonde" boterham. En dan is er ook nog: Geef ons heden ons dagelijks brood. Het missen van brood valt veel mensen dan ook erg zwaar. Er is gelukkig een alternatief: Amandelbrood !

Amandelbrood

Normaal brood is gemaakt van gemalen granen. Amandelbrood is gemaakt van gemalen amandelen.
Bij normaal brood wordt levend gist gebruikt voor het rijsen van het brood. Bij amandelbrood gebruik je baking soda (zuiveringszout, verkrijgbaar bij de drogist).
Granen bevatten stoffen die zorgen dat het brood aan elkaar plakt (gluten). In amandelen zit dit niet. Hier gebruiken we dan eieren voor.

Amandelmeel
Overzicht winkels waar amandelmeel te koop is. Amandelmeel kan je zelf maken door bij de plaatselijke Turkse of Marokaanse winkel een kilozak naturel amandelen te kopen. Dit kost ongeveer twaalf gulden. Vervolgens heb je een keukenmachine nodig uit de duurdere klasse, waarmee je de noten kan vermalen tot een fijn meel-achtige substantie. Gooi niet te veel noten tegelijk in de keukenmachine. Natuurwinkels verkopen ook amandelmeel.

Lees hier waar je nog meer amandelmeel kan krijgen.
Lees het recept voor amandelbrood hierIndex   Let op: De advertenties hieronder bevatten waarschijnlijk recepten en pillen die niet toegestaan zijn bij het SCDiet:
 
Stel vraag in forum