Stel vraag in forum      
Index | Forum: () | Index forum | Nieuwe berichten
 

Welke boeken kan ik lezen

De theorie achter SCDiet, veel achtergrondinformatie en recepten kunt u lezen in het boek Breaking The Vicious Cycle. Het is geschreven door Elaine Gottschall. Haar dochter leed aan Colitis Ulcerosa en haar situatie werd steeds slechter. Na verloop van tijd is ze met Dr. Haas in contact gekomen. Dr. Haas heeft Elaine's dochter een dieet voorgeschreven waarin geen onverteerde koolhydraten zitten. Dit dieet sloeg zeer goed aan en binnen niet al te lange tijd was haar dochter volledig symptoomvrij. Dit is allemaal reeds in de jaren 60-70 van de vorige eeuw gebeurd.

In de tussentijd is Elaine gefacineerd geraakt door dit dieet en heeft ze aan een Amerikaanse universiteit een studie celbiologie gevolgd (ze is nu B.A. M.Sc) zodat ze zelf kan bevatten wat er op chemisch en biologisch niveau gebeurd. In de jaren 90 heeft ze een boek geschreven dat zeer gedetailleerd het dieet van Dr. Haas beschrijft, maar bovendien heeft ze ook de moderne onderzoekresultaten gecombineerd zodat ze een zeer stevige onderbouwing heeft kunnen creeren voor het SCDiet.

Het eerste deel van het boek beschrijft de theorie en legt tot in hoog detail uit hoe voedsel verteert wordt in de menselijke maag en darmen. Na het lezen van deze theorie was ik overtuigd. Ik heb het boek in twee dagen helemaal uitgelezen en ben meteen begonnen met de recepten die in het tweede deel van het boek staan.

Een week later, was mijn gewicht gestabiliseerd en was ik van mijn winderigheid en het laten van boeren af. Het opgezwollen gevoel en de pijn in de buik waren ook direct verdwenen. Zeer snel begon ik in gewicht toe te nemen. Inmiddels volg ik het dieet nog steeds en ben ik ruim acht kilo aangekomen en reeds 2,5 jaar medicatie- symptoomvrij. Mijn bloedtestresultaten zijn ook zeer overtuigend. Ze tonen aan dat ik compleet symptoomvrij ben.


Doorbreek de Vicieuze Cirkel
Elaine Gottschall B.A., M.Sc.
Nederlandse vertaling van de 10e druk

Bekijk voorkant en achterkant (+zijde) van de kaft.
U kunt dit boek, 10e druk, uitgave 2004, bestellen bij:

De Nederlandse vertaling is gebaseerd op de 10e druk van 2004.
De winkelprijs is € 19,95.
Het erratum voor de 1e Nederlandse druk kunt u hier lezen.


Breaking The Vicious Cycle
Intestinal Health Through Diet
Elaine Gottschall B.A., M.Sc.
Engelstalig

U kunt dit boek, uitgave 1994, ISBN 0969276818 bestellen bij:

En dan is er nog de nieuwe, negende druk van Mei 2002.
Die is te bestellen bij SCDiet.com.
Het is inmiddels ook bij de plaatselijke boekhandel te bestellen. Het duurt wel zo'n 3 tot 6 weken. Het ISBN Nummer is 0-9692768-1-8 .
Deze nieuwe uitgave is wel een stuk beter dan de 1994 uitgave. Het bevat o.a. een extra hoofdstuk vol met getuigenissen en nog wat andere toevoegingen.

Lees een aantal pagina's online.

Lees hier recensies van Breaking The Vicious Cycle.


Abwechslungsreiche Diät bei Morbus Crohn und Colitis ulcerosa
Neue Chancen durch die Spezielle Kohlenhydrat- Diät
Elaine Gottschall B.A., M.Sc.
Duitse vertaling van Breaking The Vicious Cycle

U kunt dit boek bestellen bij:


Romper el circulo vicioso
Salud intestinal mediante la dieta
Elaine Gottschall B.A., M.Sc.
Spaanse vertaling van Breaking The Vicious Cycle

U kunt dit boek bestellen bij:

 

 

 Index   Let op: De advertenties hieronder bevatten waarschijnlijk recepten en pillen die niet toegestaan zijn bij het SCDiet:
 
Stel vraag in forum