Stel vraag in forum      
Index | Forum: () | Index forum | Nieuwe berichten
 

Chronische Diarree

Wat is diarree ?
Onze darmen verteren het voedsel dat wij eten. Bij een storing in de spijsvertering kan diarree ontstaan. U heeft dan een dunne, waterige ontlasting, die gepaard kan gaan met buikpijn, krampen en soms braken. In ernstige gevallen van diarree wordt veel vocht verloren. Acute diarree duurt hooguit enkele dagen, chronische diarree houdt veel langer aan.

Oorzaak
Diarree wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een ontsteking. Dit kan een onschuldige ontsteking zijn zoals het griepvirus, of een veroorzaakt door bedorven voedsel of besmet water. Het kan echter ook een chronische ontsteking zijn. Bij een ontsteking zijn bacterieen betrokken.

Waarom werkt het Specifieke Koolhydraten ?
Het specifieke koolhydraten neemt de directe oorzaak van de ontsteking weg. De darmwand wordt namelijk ontstoken door een verhoogde afweerreactie op een te hoge populatie kwaadaardigde bacterieen in de darmen. Waar prednison en remicade het afweersysteem blokkeren, bestrijdt het dieet direct de bron van het probleem: Het hongert de bacterieen uit, waardoor deze geen ontstekingbevorderende zuren meer kunnen uitscheiden. Lees hier verder: Wat is het Specifieke Koolhydraten Dieet

Clostridium Dificile
In heel enkele gevallen, blijft de diarree aanhouden, zelfs na het volgen van het SCDiet. In dat geval moet bepaald worden welke bacterieen daar verantwoordelijk voor zijn. Een bacteriestam die vaak voor problemen zorgt is Clostridium Dificile. Deze wordt vaak aangetroffen in de darmen van mensen die in het verleden met antibiotica behandeld zijn. Op de een of andere manier is deze bacteriestam immuun (of wordt immuun) voor de antibiotica, terwijl de overige bacterieen wel sterven tijdens de antibioticakuur. Hierdoor ontstaat er een overpopulatie van C.Dificile, met als gevolg een chronische verstoring van de darmflora en mogelijk chronische diarree. Lees hier meer over C.Difficle.Index   Let op: De advertenties hieronder bevatten waarschijnlijk recepten en pillen die niet toegestaan zijn bij het SCDiet:
 
Stel vraag in forum