Stel vraag in forum      
Index | Forum: () | Index forum | Nieuwe berichten
 

Infliximab

Infliximab: Zeer gevaarlijk
Infliximab is een behandeling voor ontstekingen, geassocieerd met bepaalde autoimmuunziekten, zoals de ziekte van Crohn en reumatoide arthritis. Infliximab werkt door de Tumor Necrosis Factor (TNF) van het lichaam te blokkeren. TNF wordt door het afweersysteem van het lichaam gebruikt om indringers te vernietigen. Infliximab blokkeert dus wezenlijk het afweersysteem. Problemen doen zich voor als een slapend virus of schimmel ineens kans ziet om snel te vermenigvuldigen, omdat het afweersysteem het wapen (TNF) afgenomen is.

7 van de 101 patienten overleden aan de gevolgen van Infliximab
In oktober 2001, heeft Johnson & Johnson aangekondigd dat zeven van de 101 patienten, die behandeld zijn met het populaire geneesmiddel Infliximab zijn gestorven tijdens de tests. In de placebogroep (mensen die dus geen geneesmiddel toegediend kregen) waren er geen doden onder de 49 test patienten. Op 23 oktober 2001 vaardigt de United States Food and Drug Administration (FDA) een klinische waarschuwing uit, waarin vermeld wordt dat er zich onder Infliximab patienten zware, negatieve effecten kunnen voordoen.

Tubercolosis (TBC), schimmelinfecties en andere gevaarlijke infecties, waaronder histoplasmosis, listeriosis en pneumocystosis zijn geraporteerd onder Infliximab patienten. Enkele van deze infecties bleken uiteindelijk fataal voor de patient. Bronvermelding: Informatiepagina InfliximabAlert

11/9/02: Martin wees me erop dat bovenstaande informatie niet volledig is:

Je verwijst zelf op je site naar de orginele bron, welke ik hier nog eens geef: PDF Bron: http://www.fda.gov/medwatch/SAFETY/2001/Infliximab_deardoc.pdf

Daar kun je lezen dat de 7 patienten allemaal last hadden van Congestive Heart Faillure (CHF), een hartaandoening dus. De waarschuwing van Centocor had dan ook betrekking op mensen die deze hartaandoening hebben, en die verergert kan worden door het toedienen van Infliximab. 'Gezonde' mensen hoeven zich dus geen zorgen te maken.

Reactie Ed
Bedankt voor de aanvulling. Je conclusie (hoeven zich dus geen zorgen te maken) vind ik echter voorbarig. Infliximab is zeker geen onschuldig geneesmiddel en heeft een legio aan bijverschijnselen. Het onderdrukken van de afweer van een "gezond" mens is mijns inziens niet verstandig en kan vele andere problemen veroorzaken.


Waarom werkt het Specifieke Koolhydraten wel ?
Het specifieke koolhydraten neemt de directe oorzaak van de ontsteking weg. De darmwand wordt namelijk ontstoken door een verhoogde afweerreactie op een te hoge populatie kwaadaardigde bacterieen in de darmen. Waar prednison en Infliximab het afweersysteem blokkeren, bestrijdt het dieet direct de bron van het probleem: Het hongert de bacterieen uit, waardoor deze geen ontstekingbevorderende zuren meer kunnen uitscheiden. Lees hier verder: Wat is het Specifieke Koolhydraten Dieet


Index   Let op: De advertenties hieronder bevatten waarschijnlijk recepten en pillen die niet toegestaan zijn bij het SCDiet:
 
Stel vraag in forum