Stel vraag in forum      
Index | Forum: () | Index forum | Nieuwe berichten
 

Methotrexaat

Methotrexaat
Methotrexaat is een antifolaat anti-metaboliet. Het middel wordt gebruikt bij chronische darmontstekingen. Zeer veel informatie over dit medicijn vindt u op dit adres: Methotrexaat.
Enige uitleg van het woord medicijn is op zijn plaats: Medicijn is opgebouwd uit twee delen: Medi van Medium en Cijn van Cine. Een medium is een middel en Cine (denk aan cinema) betekent "projectie". Feitelijk is een medium Cine (medicijn) dus een projectiemiddel.
Met projectiemiddel wordt bedoeld dat een bepaald symptoom verwdijnt (dmv een projectie). De echte oorzaak blijft echter onbehandeld. Medicijnen zijn dus per definitie symptoombestreiding.

Een voorbeeld: Uw auto begint ineens schrapende geluiden te maken tijdens het rijden. U kunt hiervoor naar de oorzaak gaan zoeken door o.a. het motorblok, de remmen en de aandrijflijn na te kijken. U kunt echter ook het symptoom bestrijden: U zet de radio gewoon harder of u gebruikt oordopjes.
Op langere termijn snapt u wel welke van deze twee methoden het beste resultaat zal hebben.Waarom werkt het Specifieke Koolhydraten ?
Het specifieke koolhydraten neemt de directe oorzaak van de ontsteking weg. De darmwand wordt namelijk ontstoken door een verhoogde afweerreactie op een te hoge populatie kwaadaardigde bacterieen in de darmen. Waar Methotrexaat en andere medicijnen (symptoombestrijdingsmiddelen) het afweersysteem blokkeren, bestrijdt het dieet direct de bron van het probleem: Het hongert de bacterieen uit, waardoor deze geen ontstekingbevorderende zuren meer kunnen uitscheiden. Lees hier verder: Wat is het Specifieke Koolhydraten DieetIndex   Let op: De advertenties hieronder bevatten waarschijnlijk recepten en pillen die niet toegestaan zijn bij het SCDiet:
 
Stel vraag in forum