Stel vraag in forum      
Index | Forum: () | Index forum | Nieuwe berichten
 

Prednison

Prednison, Prednisolon (corticosteroiden)
In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten het geneesmiddel Prednison te gebruiken. Deze folder geeft informatie over dit geneesmiddel. Heeft u na het lezen nog vragen, dan kunt u daarmee altijd bij de arts terecht.

Werking
Prednison vermindert klachten van reumatische ziekte. Ontstekingsverschijnselen zoals pijn, stijfheid en zwelling nemen af. Prednison werkt snel. Al na 24 uur kan er verbetering van uw klachten optreden. Soms duurt het echter langer voor het effect merkbaar is. Bij een aantal vormen van reuma wordt Prednison beschouwd als het meest geschikte geneesmiddel. Het wordt dan in de beginfase van de behandeling voorgeschreven. Bij andere vormen van reuma wordt Prednison pas in een latere fase van de behandeling voorgeschreven. Dit is afhankelijk van het effect van de voorgaande behandeling. Ook de voorgeschreven hoeveelheid Prednison is afhankelijk van de soort aandoening die u heeft. Er is sprake van een lage dosis bij maximaal 15 mg Prednison per dag. Er zijn ook aandoeningen waarbij u een hoge dosis Prednison moet gebruiken, oplopend tot 60 à 80 mg per dag. Vaak wordt Prednison voorgeschreven in combinatie met andere geneesmiddelen tegen reuma.

Gebruik
Prednison wordt toegediend in tabletten van 5 mg. De voorgeschreven dosis moet exact worden gevolgd. Prednison kan op verschillende tijdstippen worden ingenomen: eenmaal per dag 's ochtends, verdeeld over een aantal keren per dag of om de andere dag. De arts maakt hierover met u een afspraak. Neem de tabletten in met water voor of tijdens de maaltijd. Bij inname op een volle maag duurt het ongeveer twee uur voordat het middel in het bloed is opgenomen. Wanneer u binnen die tijd moet overgeven, dan moet u dezelfde dosis Prednison opnieuw innemen. Raadpleeg bij twijfel altijd de arts.

Bijverschijnselen
Het optreden van bijverschijnselen hangt nauw samen met de hoeveelheid Prednison die u gebruikt en de periode waarover u het gebruikt. Daarom schrijft de arts altijd de laagst mogelijke dosis voor een zo kort mogelijke tijd voor. Onderstaande verschijnselen kunnen opreden:


Aanvullende informatie Bronvermelding: Wikipedia: Prednison

Waarom werkt het Specifieke Koolhydraten wel ?
Het specifieke koolhydraten neemt de directe oorzaak van de ontsteking weg. De darmwand wordt namelijk ontstoken door een verhoogde afweerreactie op een te hoge populatie kwaadaardigde bacterieen in de darmen. Waar prednison en remicade het afweersysteem blokkeren, bestrijdt het dieet direct de bron van het probleem: Het hongert de bacterieen uit, waardoor deze geen ontstekingbevorderende zuren meer kunnen uitscheiden. Lees hier verder: Wat is het Specifieke Koolhydraten Dieet


Index   Let op: De advertenties hieronder bevatten waarschijnlijk recepten en pillen die niet toegestaan zijn bij het SCDiet:
 
Stel vraag in forum