Stel vraag in forum      
Index | Forum: () | Index forum | Nieuwe berichten
 

Spastische Prikkelbare Darm Syndroom

Wat is het Spastische Prikkelbare Darm Syndroom ?
Het Spastische Prikkelbare Darm Syndroom wordt ook wel IBS genoemd, wat staat voor Irritable Bowel Syndrome. Hierbij vertonen de spieren van de darmen rare samentrekkingen, waardoor het voedsel niet goed verteerd kan worden en diarree vaak het resultaat is. In feite is dit de voorfase van een chronische darmontsteking. Het immuunsysteem is echter nog sterk genoeg, zodat er geen ontsteking aanwezig is.

Wat is IBD ?
IBD staat voor Inflammatory Bowel Disease, wat direct vertaald betekent: Onstoken darm ziekte. Vaak worden chronische darmontstekingen hiermee bedoeld. Hierbij kunt u vooral denken aan de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa.

De oorzaak
De oorzaak bij zowel IBD als IBS ligt in het feit dat we een dieet eten, waar we evolutionair niet geschikt voor zijn. Het probleemvoedsel is voornamelijk de suikers en de vele zetmelen die we dagelijks eten. Door de geraffineerde suikers en alle zetmelen te vermijden, verdwijnen alle symptomen in de meeste gevallen als sneeuw voor de zon.

Waarom werkt het Specifieke Koolhydraten ?
Het specifieke koolhydraten neemt de directe oorzaak van de ontsteking/irritatie weg. De darmwand wordt namelijk ontstoken/geirriteerd door een verhoogde afweerreactie op een te hoge populatie kwaadaardigde bacterieen in de darmen. Waar prednison en remicade het afweersysteem blokkeren, bestrijdt het dieet direct de bron van het probleem: Het hongert de bacterieen uit, waardoor deze geen ontstekingbevorderende zuren meer kunnen uitscheiden. Lees hier verder: Wat is het Specifieke Koolhydraten DieetIndex   Let op: De advertenties hieronder bevatten waarschijnlijk recepten en pillen die niet toegestaan zijn bij het SCDiet:
 
Stel vraag in forum