Stel vraag in forum      
Index | Forum: () | Index forum | Nieuwe berichten
 

Steuntjes in de rug

Om het helingsproces te versnellen kunt u onderstaande supplementen en levensstijlaanpassingen gebruiken:

  Steuntjes in de rug  
 
Vitamine B-Complex
Nagenoeg alle Crohn-patienten hebben o.a. een vitamine B12 gebrek. Met goede supplementen in combinatie met het SCDiet kunt u dit weer op pijl brengen. De ervaring leert dat snel na het beginnen van het SCDiet de bloedarmoede verdwijnt. Wat ook goed werkt is het eten van kippenlever. In de lever wordt namelijk B12 en ijzer opgeslagen.
Elaine schrijft dan ook in haar boek dat het belangrijk is om een goed B-complex te nemen. Neem vooral niet enkele B-vitaminen, los van de overige. Dat veroorzaakt een onbalans.
Gebruik een goed B-Complex dat geen verboden ingredienten bevat. Solgar heeft goede supplementen die bijna allemaal vrij zijn van lactose, zetmeel en andere verboden ingredienten.
Informatie over: Solgar B-Complex 50 | Solgar B-Complex 100
Meer informatie en studies over B12
Omega 3 Vetzuren
Omega 3 vetzuren zijn van groot belang om het immuunsysteem te reguleren en zijn essentieel voor uw hersenen. Het hedendaagse dieet bevat nagenoeg geen Omega 3 vetzuren. Als we dan zien dat de hersenen voor 60% uit vet bestaan, waarvan een groot deel Omega 3, dan snapt u dat dit supplement goed kan helpen.
Let wel op: Sommige mensen verdragen visolie niet goed. Het kan gevoelig zijn voor de nog niet geheelde darmwand. Begin daarom met een lage dosis en verhoog deze alleen als het goed verdragen wordt.
Tip: Gebruik het Omega 3 supplement van AOV. Deze is relatief goedkoop en zeer effectief.
Nachtrust
Zorg dat u op tijd naar bed gaat (ruim voor 12 uur), minimaal 9 uur slaapt en dat het pikkedonker in de slaapkamer is. Leg zelfs iets over de alarmklok heen. Alleen als het volledig donker is (u kunt uw handen niet meer voor uw ogen zien), wordt er voldoende melatonine aangemaakt. Daardoor slaapt u niet alleen veel beter, maar krijgt u ook een veel hogere dosis van de lichaamseigen antioxidant melatonine in uw bloed. Dit werkt bevordelijk voor uw helingsproces. Schaf een digitale schakelklok aan en sluit hier een lamp op aan. Als u om 9 uur op wilt staan, dan stelt u de klok in op 8:45. U wordt vanzelf wakker van het licht (alsof de zon opkomt) en op deze manier wordt u uitgerust en fit wakker (geen stress van de alarmbuzzer).

Electrosmog Electrosmog vooral 's avonds vermijden
Het lichaam probeer 's nachts het immuunsysteem te herstellen en het lichaam te helen. Het lichaam gebruikt zeer zwakke stroompjes om dit proces te reguleren. Zorg dat rondom het bed zo min mogelijk elektrische apparaten aan staan. Als u een DECT telefoon heeft, trek die dan uit het stopcontact als u gaat slapen, want het basisstation geeft 24 uur per dag net zoveel straling af als een GSM-mast op 20 meter afstand. Verplaats tevens de alarmklok zodat deze ruim 1,5 meter van uw hoofd verwijderd is. De trafo in de klok geeft nemelijk erg vaal electromagnetische straling en die is niet bevordelijk voor een goede nachtrust.
Kijk op NewTreatments voor een aantal artikelen over electrosmog
Tips van bezoekers Rustig kauwen
Let er op dat je het eten geduldig kauwt ook als je het niet zo lekker vindt. Bij het kauwen mengt het voedsel met de enzymen in het speeksel die alvast de 1e ronde de vertering beginnen.

Bewegen
Bewegen bevordert de afvoer van gifstoffen en doet ontspannen. Vicieuze cirkel: door de pijn en het lamlendige gevoel is er de neiging om te gaan hangen ipv te bewegen. Bewegen: niet te inspannend, zoals wandelen en fietsen.

Concentratie en ontspanning
Ontspanningsoefeningen met concentratie op/aandacht voor heel het lichaam en de geest; vooral die plekken die goed voelen bevorderen een heelmakend gevoel. Vicieuze cirkel: de neiging is op de pijn te concentreren. Deze concentratie doet juist de spanning toenemen en doet de aandacht focussen op het negatieve/het je "slecht" voelen.

 
     Waar kan ik deze supplementen goedkoop aanschaffen ?

U kunt terecht bij de plaatselijke apotheek, maar u kunt beter naar een van de volgende postorder sites gaan. Hier zijn de prijzen veel lager.
Mijn favorieten:

 • VitAdvice (goedkoop, heeft bijna alles)
 • VitaTheek (goedkoop, heeft breder aanbod)
 • Nova-Vitae (zeer uitgebreid assortiment, staat ook op markten bij u in de buurt)


  Websites waar u specificaties van supplementen kunt vinden:

  AOV
  Biotics
  Essential Organics
  KernGezond
  Lamberts
  Nutri Inova
  Nutricia
  Orthica
  Ortho-Gland
  Pharma Nord
  Plantina
  Solgar
  Vital Cell Life

  * Tip: Vergelijk de verschillende supplementen door naar bovenstaande sites te browsen.


 • Index   Let op: De advertenties hieronder bevatten waarschijnlijk recepten en pillen die niet toegestaan zijn bij het SCDiet:
   
  Stel vraag in forum